Blog


Thee en ontspanning - donderdag 21 februari 2019


 
Hoi lieve Allemaal,
Sinds vorige week ben ik beter op mijn voeding aan het letten, drink meer water en snoep  minder. Ik drink ook elke dag een kopje alka thee. Dit doe ik omdat daar veel kruiden inzitten die je lichaam helpen ontzuren. Als je gaat afvallen komen er ook toxische stoffen vrij en deze moeten zo snel mogelijk afgevoerd worden. Als je stoffen binnenkrijgt via je voeding die eigenlijk niet zo goed voor je zijn slaat het lichaam dit op in het vet. Als je moeilijk afvalt zou je dus ook kunnen kijken naar je voeding en wat je lichaam als lichaamsvreemd ziet. Zo zijn nepsuikers en bewerkte suikers lichaamsvreemd en worden dus opgeslagen. Zelf heb ik dit ook ondervonden. Jaren geleden werd vertelt dat je beter light producten kon gebruiken ipv suiker. Wat deed ik dus? Ja veel light producten gebruiken. Op een bepaald moment kwam ik erachter dat deze producten helemaal niet goed voor je lichaam zijn. Tijdens het gebruik van deze producten werd ik ook alleen maar dikker. En als ik aan de lijn ging viel ik ook niets af. Sinds ik lightproducten ben gaan vermijden lukt afvallen wel. Tenminste als ik mezelf in bedwang kan houden met snaaien.... En dat betekent op dit moment voor mij toch wat strenger zijn voor mezelf. Het is ook een gewoonte die doorbroken mag worden.
Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n theedrinker maar door thee heb ik wel even iets anders binnen dan alleen water. De koffie beperk ik echt. Dat deed ik al maar drink nu in plaats van koffie verkeerd meestal zwart. Ik gebruik maar 1 zakje alka thee per dag. Ik bewaar het zakje. De eerste keer laat ik echt goed trekken en daarna neem ik nogmaals van hetzelfde zakje. Je mag bij intensieve ontzuring 3 tot 5 koppen per dag drinken maar omdat de thee best kostbaar is en ik niet persé hoef te ontzuren hergebruik ik mijn zakje nog een keer.
De alka thee helpt dus extra om mijn lichaam te ontzuren. Zure afvalstoffen worden zo uit het lichaam afgevoerd. Dit is posititief voor het lichaam en de huid. Als afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd heeft dat een positief effect op de huid. Alka thee is samengesteld uit 52 verschillende soorten kruiden voor een optimale reiniging van je lichaam. Het is ook een lekkere kruiden thee. Het verhoogt de lichaamscirculatie en  zorgt voor de afvoer van overtollig zuren en verbetert de stofwisseling, en dat helpt weer bij afvallen. Daarnaast ondersteunt het de reiniging van de blaas, de lever en de nieren. Deze thee is door de werking op het gestel ook goed voor de huid omdat de huid van je gezicht veel laat zien over wat er speelt bij jou. Je gezicht kun je indelen in zones zoals bv de nieren, longen en darmen, via de huid kun je dus meer zien dan je misschien zou denken. Het huidbeeld kan informatie geven over zowel lichamelijke als emotionele dingen. Ook stress kan een factor zijn als afvallen niet lukt. Bij stress gaat een vetopslaghormoon werken en daardoor val je ook moeilijker af of kom je sneller aan. Stress kun je ook zien in de huid en ontstressen is daarom een belangrijke factor in alle opzichten.
Neem dus vaker even een momentje voor jezelf, kaarsjes aan, theetje erbij, even lekker rustig aan doen. Het helpt je in alle opzichten. Door rust krijg je weer ruimte voor nieuwe ideeën. De natuur is in de winter ook in rust om in de lente weer volop te gaan groeien. Dus een moment voor jezelf geeft nieuwe kansen voor daarna. Je hoofd even leegmaken of je aandacht op iets anders richten. Een leuke film kijken of een mooi boek lezen. Doen wat je fijn vindt. Even onthamsteren….( Mijn uitspraak is…. Als een hamster alleen maar in de tredmolen aan het rennen en niet stoppen om te kijken wat er allemaal nog meer is of kan….).
Wie had gedacht dat een kopje thee zoveel uitwerking kan hebben als je er even voor gaat zitten en tijd voor jezelf maakt. Een kopje thee…..ontspanning, ontstressend door meer tijd voor jezelf, ontzuren, afleiding om te voorkomen dat je gaat snaaien en daardoor heel effectief en bij een flinke bak vult het ook nog een je maag. Goed voor lichaam, huid en geest.
En nee, ik heb geen aandelen in alka….hihi. Een andere kruidenthee kan natuurlijk ook, deze had ik een keer gekocht en ben ze nu gaan gebruiken en ervaar ze als zeer prettig. Heb je ook een fijne thee of andere suggestie wat kan helpen?Zet dit in de reactie. Wel graag vanuit jullie eigen ervaring. 

Mocht je willen weten wat alka thee eigenlijk is. Hieronder vindt je de ingrediënten waaruit de thee bestaat.
agrimonie, alchemilla, anijs, appel, basilicum, bonenkruid, braamblad, brandnetelbladeren, citroen, citroenschil, daslook, dille, dragon, driekleurig viooltje, duizendblad, eucalyptus, fenegriek, frambozenblad, goudsbloem, groene thee, heemstwortel, heermoes, ijzerkruid, kamille, kaneel, karwij vruchten, koriander vruchten, kruidnagel, krulpeterselie, kurkuma, lavas, lavendel, lindebloesem, longkruid, mannetjesereprijs, matébladeren, melisse, moerasspirea, oregano, paardenbloemwortel, pepermuntblad, roos, rozemarijn, saliebladeren, selderij, smalle weegbree, tijm, venkel, vlier, zilverschoon, zwarte peper.

Fijne ontspannen dag, liefs, AlmaReacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >