Blog


Voor jezelf zorgen, - maandag 25 februari 2019


 
Lieve Allemaal,
In drukke tijden of op drukke dagen worden we soms zo opgeslokt door alles wat er gedaan moet worden of wat er gebeurd dat we ons zelf kunnen vergeten. We stappen ongemerkt in de hamster tredmolen en blijven doorgaan. Juist op deze dagen mag je ervan bewust zijn dat je even op de rem trapt om te kijken wat er nu met jou gebeurd. Neem tijd voor jezelf, voor je gevoelens. Als je druk bent en maar doorgaat kom je verder van jezelf af. Je houdt jezelf voor dat je nog zoveel te doen hebt….. je hebt jezelf immers taken opgelegd. Maar hoe belangrijk zijn die taken en kunnen deze taken ook later gedaan worden. Als je goed kijkt naar je takenlijstje zijn er ook veel dingen die best wel even kunnen wachten. Als jij persé de taken wilt afmaken voordat je tijd aan jezelf gaat besteden of even rust voor jezelf neemt kun je vaak wachten tot je een ons weegt….. Het is net als de wasmand die nooit lang leeg is. Als jij pas ruimte voor jezelf geeft als alles gedaan is geef je daardoor bijna nooit ruimte aan jezelf. Je rent maar door. 
Goed voor jezelf zorgen is juist op drukke of hectische dagen heel belangrijk. Het brengt door de rust juist meer overzicht om na je rustperiode taken makkelijker te kunnen doen. Hoe drukker je bent met van alles (ook vaak in je hoofd met wat je allemaal moet doen), hoe meer behoefte je eigenlijk hebt aan rust.
Daarom, neem op tijd rust, maak een wandeling in de natuur. Kijk een leuke film. Ja….je mag zomaar overdag op de bank hangen om een film te kijken of boek te lezen. Ook als je nog niet gestofzuigd hebt of andere taken hebt gedaan. Wij zijn vaak strenger voor onszelf doordat we hebben geleerd dat we niet lui mogen zijn en dat bankhangen een vorm van luiheid is. Maar wat als dat voor jou juist even een moment van rust is…. Dan is bankhangen juist voedend om daarna weer door te gaan. De ene persoon komt tot rust door te bewegen de ander door te zitten. Iedereen is anders, doe wat voor jou werkt en laat je niet meeslepen in wat hoort of wat niet hoort. Het zijn maar opleggingen vanuit overtuigingen die ook maar voor waar zijn aangenomen.
Kijk dus wanneer jij jezelf door jouw onbewuste overtuigingen toch aanmoedigt om maar door te gaan met je taken en al jouw moeten……Stop de hamster tredmolen en pak je rust op de manier die voor jou werkt. Beter op tijd rust genomen dan jezelf voorbij gerend om daarna in een burnout of iets dergelijks te belanden. Intussen…. blijf onderzoeken waarom je zoveel moet. Laten we met elkaar onderzoeken waarom we zoveel moeten om daarna elkaar te kunnen ONT-MOETEN.
Maak voor jezelf zorgen een prioriteit. Pas als je goed voor jezelf zorgt kun je ook voor een ander zorgen. Je kunt niet weggeven wat je zelf niet hebt…..

Fijne dag, liefs, Alma
  .


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >