Blog


huidmaskers - zondag 3 maart 2019


 
Maskers voor je gezicht,
In de serie voor de huidverzorging heb ik al eerder iets geschreven over peelings en scrubs. Als je jouw huid extra verzorging wilt geven kun je regelmatig een masker geven. Het beste kun je dit doen vlak na een scrub, dan zijn er dode huidcellen verwijdert waardoor het masker nog beter zijn werk kan doen.
Een masker op doen, is je huid en jou even extra verwennen omdat het voor jou ook een moment voor jezelf is om even lekker te ontspannen. Even rust en tijd voor jezelf heeft positieve uitwerking op jou en je huid en door ontspanning kan de extra verzorging beter opgenomen worden in de huid.
Er bestaan allerlei verschillende soorten maskers. Je hebt maskers die zacht blijven en die je op de huid kunt laten zitten en inmasseren maar ook maskers die harder worden en eraf gehaald moeten worden. Er zijn ook vliesmaskers of rubberachtige peel off maskers. Allemaal hebben ze een andere werking.
Voor je een masker gaat kopen kijk dan eerst wat je met dat masker wilt bereiken voor je huid. Wil je overtollig talg laten absorberen of wil je juist meer anti aging werking en juist geen talg absorberen. Bij een klei achtige masker even goed kijken of deze voor je geschikt is. Sommige kunnen te veel talg absorberen, maar er zijn er ook die zo samengesteld zijn dat ze wel goed reinigen maar niet veel talg verwijderen.
Je kunt ook basismaskers gebruiken en deze aanvullen met extra werkstoffen. Op deze manier kun je een masker op maat maken, aangepast aan het seizoen of aan de huidconditie.
Extra werkstoffen zouden bijvoorbeeld ampullen met intensieve werkstoffen kunnen zijn maar ook bepaalde essentiële oliën. Bij essentiële oliën altijd goed opletten dat als de zon schijnt, je geen fototoxische olie toevoegt. Let ook op welke olie je toevoegt en of jouw huid daar wel goed tegen kan. Binnenkort zal ik iets plaatsen over oliën die je bijvoorbeeld zou kunnen toevoegen en hun werking voor de huid. Maar blijf opletten. Niet iedereen kan goed tegen essentiële olie en wees dus voorzichtig. 
Wil je ampullen toevoegen dan kun je een paar druppels van een bepaalde werkstof toevoegen waardoor je een specifiekere werking krijgt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een extra hydraterend masker maar ook een beschermend vitamine masker, een anti couperose masker, versterkend en herstellend masker, een zuiverend kruiden masker of verfrissend en kalmerend masker.
Zoals je ziet is er veel mogelijk. In de salon kun je kiezen voor een specifiek masker. Zelf werk ik altijd op maat en voeg werkstof toe aan het masker afhankelijk van de huidconditie en spreek ik nooit van een bepaalde naam van een masker als daar een ampul aan toegevoegd is maar benoem de werkstof die ik toevoeg. Misschien spreekt jou een naam van een masker meer aan? Ik ben benieuwd wat jouw voorkeur heeft. 
Je kunt ook zelf maskers maken van bepaalde voeding. Zelf vind ik dat behoorlijk omslachtig en het lijkt allemaal zo handig en leuk maar ook hier moet je oppassen wat je op je huid aanbrengt. Er zijn genoeg voorbeelden dat mensen rare huidreacties krijgen doordat ze experimenteren. Als je iets nieuws gebruikt test dit dan eerst even op een lichaamsdeel wat niet in het zicht zit en ervaar hoe het voelt op je huid. Let op dat het niet bijtend aanvoelt en kijk hoe het uitwerkt op de huid. Pas als je weet dat je zelf gemaakte masker veilig voor je is kun je het ook op je gezicht aanbrengen. Neem niet klakkeloos een recept over maar zoek eerst even naar de reacties van personen die dit masker werkelijk gemaakt en gebruikt hebben. Mijn voorkeur gaat naar huidvriendelijke producten die hun werkzaamheid bewezen hebben en huidvriendelijk zijn.
Afhankelijk van het soort masker kan het masker dik of dun aangebracht worden en sommige maskers hoef je niet te verwijderen maar kun je inmasseren. Dit soort maskers kun je ook af en toe heel dun onder je dagcreme doen als een extra werkstof maar kijk altijd hoe jij ergens op reageert en dan kun je het gebruik aanpassen zodat het voor jou goed werkt. Elke huid is anders en reageert anders. Zelfs met de wisseling van seizoenen of als je druk bent kan het zijn dat je huid iets anders nodig heeft dan andere dagen. Kijk dus naar wat je huid op dat moment nodig heeft. Het kan zijn dat als je heel druk bent of het wat guur buiten is, jij andere werkstoffen nodig hebt dan bijvoorbeeld in de zomer. Zo kun je dus ook variëren met verschillende maskers. In de zomer vind je een verfrissend aloe vera masker misschien prettig en als je een beetje verbrand bent kun je het  aloe vera masker ook aanbrengen op deze plekken om te verkoelen en te voeden. In de winter gebruik je misschien een liposomen masker of crème masker wat voedend werkt door de rijke werkstoffen.
Ik zal binnenkort wat voorbeelden geven hoe je kunt variëren met basismaskers en toevoegingen. Ik weet niet of dit op fb,instagram of op mijn website komt. Dus heb je interesse in wat voorbeelden houd deze pagina’s in de gaten.
Misschien vind je het leuk om een beetje te experimenteren maar als je daar niet zo van bent, ga eens naar de schoonheidsspecialiste en laat je heerlijk verwennen met een fijn masker. Ontspanning en verzorging in één.
Liefs en fijne dag, Alma
Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >