Blog


Uitleg niacinamide - maandag 18 februari 2019


 
Niacinamide. Wat is het en waar kun je het voor gebruiken?
Niacinamide is vitamine B3, het heeft meerdere functies en kan helpen bij verschillende huidproblemen.
Het zorgt voor de aanmaak van ceramiden en vrije vetzuren. Ceramides zijn een groep vetten ook wel lipide moleculen genoemd, die voorkomen in de huid. Een ceramide bestaat uit sfingosine met een vetzuur, ze komen met hoge concentraties voor in het celmembraan. Als je de huid bekijkt als een soort metselwerkje van een stenenmuurtje waar de stenen door het cement met elkaar zijn verbonden, zo zijn ook de cellen met elkaar verbonden. Ceramiden in de huid kun je een beetje zien als het cement tussen de cellen en heeft dus een belangrijke rol. Ceramiden hebben ook een signaalfunctie en reguleren de celdifferentiatie ( dat is een proces waarbij een weinig gespecialiseerde cel verandert in een meer gespecialiseerde cel), de celstrekking en geprogrammeerde celdood.
Het vet in de hoornlaag (belangrijk om uitdroging van de huid te voorkomen) bestaat grotendeels uit verschillende ceramides. Natuurlijke huidvetten versterken de functie van de  huidbarrière (in een ander stukje zal ik vertellen wat de huidbarrière is).  De huid verliest hierdoor minder vocht en is beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Niacinamide heeft een exfoliërende werking en daardoor zal de huid wat frisser en stralender ogen als je het regelmatig gebruikt. Exfoliërende werking is het verwijderen van dode huidcellen net als bij een scrub. De fijne lijntjes zullen ook wat minder opvallen doordat de dode huidcellen verminderen en het vochtverlies tegen gegaan wordt door de optimale werking van de huidbarrière. Niacinamide helpt ook de elasticiteit van de huid te verbeteren en helpt daardoor bij verwijde poriën. Ten slotte is gebleken dat de vitamine de huid beschermt tegen de schade van de zon. 
Als je huid geïrriteerd of als je last hebt van acne, rosacea, rode plekken of andere irritatie kan niacinamide door de ontstekingsremmende en antihistamine werking helpen. Het gaat jeuk en roodheid tegen en kalmeert de huid. Bij acne is gebleken dat het overtollige talgproductie remt.
Het heeft invloed op pigmentatie van de huid. Het voorkomt pigment vlekken maar er wordt wel pigment aangemaakt. Niacinamide zorgt ervoor dat pigment zich niet in de epidermis kan verspreiden maar remt de vorming van pigment niet. Hierdoor kun je pigmentvlekken tegen gaan en daardoor een egalere teint krijgen. Niacinamide is al jaar en dag één van de ingrediënten van de DR. BAUMANN Bleaching cream. Ondertussen heeft wetenschappelijk onderzoek nog andere voordelen van niacinamide, bij een hogere concentratie, voor de huid blootgelegd. Daarom heeft Dr. Baumann nu ook de nieuwe werkstofampul, met een niacinamide concentratie van 8% in het assortiment.
Voor wie is het geschikt? Zoals hierboven heeft het meerdere functies en is daardoor voor velen geschikt om te gebruiken.
Hoe gebruik je niacinamide? In een salonbehandeling kunnen enkele druppels toegevoegd worden maar resultaten verkrijg je met regelmatig gebruik. Thuisgebruik is daardoor zoals bij veel producten belangrijk. Je brengt na de liposomengel 2 tot 3 druppels aan. De liposomen zorgen ervoor dat de druppels dieper de huid in getransporteerd kunnen worden voor betere werking. Daarna gebruik je een aanvullende crème.
Heb je interesse in dit product en wil je weten wat een ampul Niacinamide van Dr. Baumann kost? Stuur mij een bericht en ik vertel het je.....
Ik hoop dat je door deze informatie iets meer weet over niacinamide en als je er weer iets over leest ben je alvast op de hoogte. Mocht je vragen hebben neem dan contact op via mijn website of stuur een berichtje naar mijn telefoon. Groetjes en fijne dag, Alma 



Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam tien + zeven = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >