kaartje, trekken, inzichtkaartje, engelenkaartje, bewustzijn.

KAARTJE VAN DE DAG, WEEKEND OF WEEK VOOR JOU GETROKKEN.

 

 

De kaarten die ik vandaag 15 maart 2019 voor jullie heb getrokken voor de komende dagen.

 De eerste kaart is :Eerlijkheid- Ik ben eerlijk tegenover mijzelf over mijn ware gevoelens betreffende deze situatie.

De tweede kaart is : Innerlijk kind. Ik voed het kind in mij met speelsheid en zorg.

De eerste kaart geeft aan dat eerlijkheid tegenover jezelf heel belangrijk is en nodig is, om verder te kunnen. Het is ook belangrijk om naar jezelf te erkennen of te kijken wat je nog naar jezelf mag toegeven. Als je dit doet kijk dan ook naar wat voor een gevoel je daardoor krijgt. Je gevoelens onderzoeken bij situaties die je hinderen of die je in verwarring brengen zorgt dat je meer inzicht in jezelf krijgt waarom je tot iets komt of waarom je ergens iets van vindt. Deze kaart raad je aan om de tijd te nemen om je gevoelens op een rijtje te zetten en ze te begrijpen. Bedenk dat je jouw gevoelens mag hebben en dat er geen goed of fout is wat dat betreft. Het is…Je gevoelens kunnen ook de stemmen van de goddelijke wereld zijn die je door middel van gevoelens een boodschap afleveren.

De tweede kaart geeft aan dat je meer aandacht mag geven aan het kind in jouw, dat aandacht vraagt. Het is belangrijk om aandacht te geven aan het kind binnen jou en in plaats van alleen maar te werken ook tijd te maken voor pleziertjes en spelen. Verder mag je jezelf ook vergeven voor alles wat je wel of niet hebt gedaan. Leer van alles wat tot je komt en stop met jezelf te verwijten dat het eventueel anders of zogenaamd beter had gekund. Het zijn destructieve gedachten en dienen jou niet. Wees lief voor je innerlijk kind en vertel dat je van hem of haar houdt.

De kaarten samen geven aan dat je van binnen eerlijker en liefdevoller naar jezelf mag zijn en dat je recht hebt op je eigen gevoelens maar mag oppassen dat je jezelf door te streng voor jezelf te zijn, niet tekort doet. Kijk wat je van je gevoelens kan leren en wat het je vertelt zonder oordeel. Geef jezelf de ruimte om te genieten, wees eerlijk en lief naar jezelf.

Fijn weekend, liefs, Alma

.


 

 

Lieve Allemaal,

Vandaag  1 maart 2019, heb ik kaartjes getrokken voor jullie uit het Maria deck.

De eerste kaart Gezondheid-Mijn gebeden om helende wonderen zijn verhoord. De tweede kaart Rust- Ik zoek vredige stilte op en ik luister.

Samen geven deze kaarten aan dat je meer je rust mag pakken voor je gezondheid. Meer rust binnen jou zal ook een positieve uitwerking hebben op jouw gezondheid. Hoe vaak komt het voor dat juist bezorgdheid, stress en een gebrek aan vertrouwen jouw gezondheid kunnen beïnvloeden? Het is zelfs zo dat je gezondheid beïnvloed kan worden door iets wat jij mee maakt. Als datgene een grote impact op jou heeft kan dat een aanslag zijn op je immuunsysteem. Dat kan verlagen waardoor je vatbaarder bent of wordt voor ziekten of verkoudheid. Je weerstand is verlaagt en daardoor ben je bevattelijker dan normaal.

Verder vertellen de kaarten dat als je je zorgen maakt over je gezondheid of als je hebt gebeden om gezondheid of genezing, je gebeden zijn gehoord. Het kan zijn dat je gebeden op een andere manier dan jij verwacht verhoord worden. Om deze reden is het belangrijk om goed te luisteren en alert te blijven voor je gevoelens en je intuïtie. Luister er naar ook als deze niets met je genezing lijken te maken te hebben of als het onlogisch lijkt. Het is altijd belangrijk om naar je intuïtie te luisteren. Het is je wegwijzer. Maria stuurt jou en je dierbaren haar zegen. Net als zij, kan ook jij Gods overvloedige helende liefde ontvangen en doorgeven. En als jij je geroepen voelt om als professional healing en genezing te geven in bv workshops, dan geeft deze kaart aan dat zo’n roeping volledig door de hemel gesteund wordt.

Zoals ik al eerder aangaf is rust belangrijk. Rust in je lijf en in je hoofd. De antwoorden waar jij naar op zoek bent kun je horen als je in de stilte bent. Als jij je gedachten even uit kunt zetten. Je zendkanaal even uit, dan kan je ontvangst kanaal even aan. Net als vroeger de walky talky. Je kunt niet tegelijk zenden en ontvangen. Zo werkt het ook met boodschappen uit de ongeziene wereld. Daarom is stoppen met zenden, stoppen met je gedachtes belangrijk om te kunnen ontvangen. Dus als je een vraag hebt…. Ga even rustig zitten, adem paar keer diep in en rustig uit. Ontspan en zit rechtop. Stop met je gedachten stroom en stel je vraag. Dit kun je oefenen waardoor dat steeds beter lukt. Als je in de rust bent komen de antwoorden in de vorm van gedachten, gevoelens en beelden. Daarna kun je eventueel om een teken vragen dat je de boodschappen goed hebt gehoord. Let ook op of jouw lichaam resoneert met wat je hoort. In de rust kun je ook ervaren hoe jouw lichaam op bepaalde dingen reageert. Als iets niet of wel resoneert in jouw lichaam is het belangrijk om daar naar te luisteren en te handelen. Oefenen met iets wat je zeker weet. Bv je kunt jezelf de vraag stellen…. Heet ik….? Als je jouw echte naam invult zal je lichaam een andere reactie geven dan wanneer je een verkeerde naam invult. Stel jezelf meerdere van dit soort vragen  om te oefenen om je signalen te leren kennen. Doe dit wel in de rust. Hoe beter jij in rust kunt luisteren naar je hoger zelf of de ingeving van een helper hoe beter jij kunt handelen voor jouw grootste goed. Let wel op dat als je met helpers werkt, je dan weet van wie je antwoorden krijgt. Je kunt ook altijd naar de goddelijke bron van onvoorwaardelijke liefde en licht richten. Jouw hoger zelf is dat stukje van jouw dat je begeleidt vanuit de ongeziene wereld.

Door de vredige stilte binnen jou op te zoeken kun je luisteren en aanwijzingen krijgen welke stappen jij mag nemen voor je gezondheid. Alleen al zitten in de stilte, zonder vraag, kan ook helend voor je zijn. Let op je gezondheid en geef jezelf de rust. Voor degene die carnaval gaan vieren even extra opletten dat je niet teveel vergt van je lichaam en dus op tijd weer rust neemt….

Liefs en fijne dagen, Alma


 
 
 
 

De kaart voor de komende dagen die ik voor jullie heb getrokken is van het deck 
De weg van de ziel. "Natuurlijk rood”
Er is een collectief bewustzijn, daar wordt alles opgeslagen. Onze gedachten die we hebben kunnen invloed hebben of dit collectief maar we kunnen ook gedachten vanuit het collectief oppikken.
Deze kaart maakt duidelijk dat je bewust mag worden of zijn van je gedachten aangezien deze opgenomen worden in het collectieve bewustzijn en daardoor meer invloed op de wereld heeft dan je misschien zou denken. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk positieve gedachten te hebben. Deze hebben dan een positieve invloed op het collectief. Zodra er ergens iets op de wereld is gebeurd en iedereen in rep en roer is. Wat goed te begrijpen is overigens, voed je het collectief met chaotische energie. Om deze reden kun je wel constateren dat er dingen niet goed verlopen of lopen zoals je graag zou zien maar de manier hoe je erop reageert is wat je doorgeeft. Je hoeft het handelen niet goed te keuren maar hoe je reageert is wel belangrijk. Of je nu in boosheid en dus boosheid terug stuurt of dat je in de rust blijft of redelijke rust…. Daar zit een groot verschil in. 
Zoals je dus het collectief kunt voeden kun je ook de wijsheid vanuit het collectief halen. Alles is namelijk energie en alles is er eigenlijk al in de energie voordat het zich kan manifesteren in de stof.
De kaart moedigt je aan om je wijsheid vanuit jezelf, je ideeën en ingevingen te delen met anderen. Je mag er dus meer over communiceren. Laat de wijsheid zien en deel met anderen zodat we allemaal deze wijsheden tot ons krijgen en waardoor er een mooie groei van het collectieve bewustzijn van de mens ontstaat. Als we dan weer van uit het gegroeide collectief onze informatie delen wordt de wereld weer wat mooier en dat geeft dan weer meer positieve groei aan het collectief en zo gaat het door….
Fijne dag en deel je wijsheden de komende dagen en natuurlijk ook daarna. Liefs, Alma

 

 
Vandaag  8 februari 2019 weer een kaartje getrokken voor de komende dagen. De kaartjes van afgelopen week laat ik nog even staan maar zal ik volgende week verwijderen.

Deze keer kaarten van het deck De opgestegen meesters. Je hoeft niet iets met de meesters te hebben, het gaat om de boodschap die de kaart brengt. Kijk wat jij met deze informatie kunt. En heb je er niets mee…… laat het los en volg je eigen pad.

De eerste kaart is VERTROUWEN. Ook nu draait het net als vorige week om vertrouwen.  Je mag vertrouwen hebben over een bepaalde situatie. Let op jouw motivatie waarmee je iets doet. Waarom doe je iets? Wat is de onderliggende intentie of gedachte? Let op dat  je je energie zuiver en liefdevol houdt zodat je ervaringen op een hoger niveau kunnen komen. De wet van de  aantrekking kan op deze manier het beste voor je werken. Als jij dus je energie hoog houdt kan dezelfde soort energie naar je toekomen. Je mag erop vertrouwen, alles is onderweg en komt naar je toe. Vertrouw op je intuïtie en op jezelf. Blijf vertrouwen dat wat je nodig hebt naar je toe komt, zelfs als je nog weinig daarvan kunt zien. Hoop en vertrouwen zijn belangrijke factoren om datgene je wilt aan te trekken. Natuurlijk is het belangrijk dat je wel blijft luisteren of dit werkelijk is wat je wilt of dat het is wat je denkt te willen. Blijf dus voelen en vertrouw op jouw innerlijk weten. Luisteren naar je innerlijke stem wijst je de weg, naar situaties en mensen maar kan jou ook waarschuwen of iemand of een situatie te vertrouwen is.

De tweede kaart HEB OOG VOOR HET GEZICHTSPUNT VAN DE ANDER.
Als er situaties spelen die je verward maken of misschien wel boos of welke andere emotie dan ook… sta dan eens stil  bij hoe de ander naar de situatie kijkt. De ander staat aan de andere kant en daardoor ziet de ander waarschijnlijk iets anders. Het kan zomaar zijn dat jullie beiden iets anders zien vanwege het gezichtspunt en dat jullie beiden gelijk hebben. De visie van iemand wordt niet alleen ingekleurd door het gezichtspunt maar ook vanuit alle ervaringen die iemand heeft meegemaakt of waar iemand op dat moment staat ( de rugzak). 
Het is belangrijk dat je oog hebt voor het gezichtspunt van de ander, de beweegredenen. Het respect, begrip en compassie voor de keuzes en gevoelens van de ander. Het kunnen bekijken op deze manier voorkomt veel miscommunicatie maar ook veel gedoe. Het bekijken vanuit het positieve, je verplaatsen in de gevoelens van de ander kan een vervelende situatie omdraaien en lichter maken doordat je de situatie anders bekijkt. Een andere kijk geeft vaak nieuwe of andere oplossingen. 
Deze kaart kan ook betekenen dat je door het buitenkantje van iemand kunt heen kijken en geeft anderen ook de gelegenheid om verder te kijken dan wat je eerst ziet.  Wil je nieuwe mensen leren kennen kijk dan verder dan wat je als eerste ziet en kijk ook eens van een afstandje naar jezelf hoe de ander die jij wilt leren kennen jou zou bekijken.
Door anders naar situaties of mensen te kijken kun je wonden of vervelende situaties alsnog met een andere blik bekijken, vergeven en daardoor opnieuw beginnen.
Vertrouw op liefdevolle energie en bekijk alles met zachtheid, hoe zou jij handelen in zo’n situatie? Of met een zelfde rugzak? Het begrip en vertrouwen en verder kijken dan je neus lang is brengt liefde en mededogen en brengt de liefdevolle gevoelens en gedachten terug. Het verlicht je leven.

Fijn weekend, liefs, Alma 


  
                           
 
 
Lieve allemaal,
Vandaag voelde ik dat ik weer eens een kaart mocht gaan trekken voor mezelf en jullie. Het werden er twee.

 De eerste  geeft aan welk bewustzijn je nodig hebt in een situatie. De tweede is het inzicht dat je hierbij helpt.

Op de vraag wat kan ik meegeven voor het bewustzijn voor dit weekend?
 Gaf het eerste kaartje aan dat er meer vertrouwen mag zijn. Het is Frisse wind. Elke ademhaling is een nieuwe kans om je leven te veranderen. Volg je diepste verlangen.

Deze kaart geeft aan dat je mag vertrouwen dat er altijd mogelijkheden zijn als dat is wat je verlangt. Bekijk daarom wat je werkelijk wilt. Wat is jouw diepste verlangen? Wat is wat jouw ziel werkelijk wil? Waar wordt jouw aandacht naar getrokken? Dat is waar je naar mag kijken. De frisse wind, een nieuwe kijk op iets…. kan ook zijn, dat als je het even niet meer weet…. Een wandeling in de natuur of aan het strand je hoofd kan leeg waaien waardoor je weer dichter bij jezelf kunt komen en achterhalen wat je werkelijk verlangt.
Elke ademhaling is een nieuwe kans, zegt dat er veel nieuwe kansen zijn. Laat los dat je een kans hebt gemist. Laat het gevoel van iets missen, een gevoel van tekort, los. Er zijn namelijk genoeg kansen en mogelijkheden. Zodra jij werkelijk weet wat je verlangt kun je altijd op die trein stappen die dan voorbij komt. Mocht je dan toch op het perron zijn blijven staan…. Er komt net als een nieuwe ademhaling gewoon weer een trein er na…. Dus zodra jij duidelijk hebt wat je wilt mag je erop vertrouwen dat er mogelijkheden voor je komen die aansluiten op jouw diepste verlangen. Heb vertrouwen en laat angst om iets te missen of ergens te laat voor te zijn los. Het is tijd wanneer het tijd is…. Dat toont zich vanzelf. Dus relax en geniet.

De tweede kaart geeft inzicht wat je hierbij helpt. Het is … Wees dankbaar. Het is een kaart van overgave. Dankbaarheid verlicht je leven. Voel je dankbaar voor wat je nu krijgt aangereikt in je leven.
Deze kaart sluit zeker mooi aan bij de vorige. Het is het gevoel van vertrouwen dat alles goed is zoals het op dat moment is, in plaats van je zorgen te maken dat wat je wilt er nog niet is. Door in dankbaarheid te zijn voor waar je nu bent maakt het makkelijker om je hoofd leeg te maken zodat je bij jouw diepste verlangen kunt komen. Je overgeven aan wat er nu is ipv je druk te maken over alles wat er nu nog niet is omdat je het graag anders zou zien…. Je overgeven maakt dat je accepteert dat wat er nu is ook goed is en niet voor niets er is. Alles heeft een dieper liggende reden. Het kan zijn dat je onderweg bent naar ….. er op vertrouwen dat dit goed is zoals het is maakt de weg open voor je diepste verlangen.  Je bent door de overgave namelijk rustiger in je hoofd doordat je er geen zorgen over maakt. De overgave in de situatie maakt dat je die situatie makkelijker kunt dragen en maakt deze dus werkelijk lichter.
Dus dankbaarheid, overgave en vertrouwen openen de mogelijkheden voor verandering. Verandering op weg naar jouw diepste verlangen…..
Liefs en fijn weekend, Alma